Gaming stolice – je li uredska stolica dovoljna ili se isplati više uložiti?

Računalne igre su fenomen, a svaki strastveni igrač vodi računa o svojoj opremi. Sjedalo je važan aspekt igranja i njegovom odabiru treba pažljivo razmisliti. Uostalom, zašto biste čučali na običnoj uredskoj stolici kada postoje puno praktičnija rješenja?

Gaming stolica i uredska stolica nisu isto

Iako su u mnogočemu slične, a ponekad se možete susresti i s izrazom gaming uredske stolice, što zna biti zbunjujuće, gaming stolice imaju potpuno drugačiju ergonomiju od klasičnih uredskih stolica. Moderne gaming stolice dizajnirane su za dugotrajno sjedenje, kada dugo uronite u svijet igara i ne primjećujete što se oko vas događa. U usporedbi s uredskim stolicama, gaming stolice imaju mnogo dodatnih funkcija i nekoliko mogućnosti pozicioniranja, tako da možete osigurati željeni kut gledanja i nagib, ali i stabilnost vašeg tijela tijekom igranja, što je uglavnom osigurano posebnim oblikovanjem stolice i dimenzija naslona ili samog sjedala.

Gaming stolice za zahtjevne osobe imaju razna poboljšanja - jastuke za lumbalnu kralježnicu, glavu ili čak sustav hlađenja. Razlike su vidljive i u dizajnu. Za razliku od uredskih stolica, gaming stolice krase dinamičan, moderan i agresivniji izgled, često upotpunjen kombinacijama boja i ukrasnim detaljima. Pozadinsko osvjetljenje svakako doprinosi njihovoj atraktivnosti.

Našu ponudu gaming stolica možete pogledati ovdje: https://www.delamart.hr/uredske-stolice#sort=bestsellers

Zašto se isplati investirati u gaming stolicu

Da, priznajemo da je oprema za igranje često zahtjevna za budžet, ali imate samo jedna leđa, pa je pametno pobrinuti se da sjedite što udobnije i da vaše tijelo ne pati. Međutim, u iznimnoj udobnosti koju pružaju gaming stolice ne uživaju samo igrači računalnih igara. Ako radite od kuće i provodite puno vremena za računalom, kvalitetna stolica s naprednim mogućnostima podešavanja koja će rasteretiti vaša bolna leđa svakako nije za bacanje.

Izvor: Unsplash.com

Kakav proračun treba pripremiti?

Kao i sve, gaming stolice dolaze u različitim cjenovnim razredima. Cijena ovisi o korištenim materijalima, čvrstoći i nosivosti stolice, posebnim tehničkim značajkama i drugim parametrima.

Dječje gaming stolice ili stolice za početnike možete kupiti u cjenovnom rangu do sto eura. Uložite li u stolicu do 300-tinjak eura, osim veće nosivosti dobit ćete i niz dodatnih funkcija koje će cijeniti i zahtjevniji igrači. Fotelje čija je cijena veća od 300 eura doista su pune tehnologije, često su opremljene zvučnicima i pozadinskim osvjetljenjem , a njima će sigurno biti zadovoljni i najzahtjevniji klijenti.

Naprave koje bi trebala imati udobna gaming stolica

Najbolje gaming stolice osigurat će savršenu udobnost tijekom dugih sati igranja omiljenih igrica i jamstvo su da sa njih nećete ustati iscrpljeni. I profesionalni i pasionirani amaterski igrači jednoglasno se slažu da bi njihova gaming stolica iz snova trebala imati sljedeće karakteristike:

 

Izvor: Unsplash.com

  • idealna dubina sjedala - neki modeli imaju mogućnost podešavanja željene dubine sjedala, primjerice prema visini korisnika.
  • podešavanje visine sjedala, posebno mogućnost kontinuiranog podešavanja visine, veliki je plus, jer vas ne ograničava i možete prilagoditi visinu stolca točno prema svojim željama.
  • naslon treba biti profiliran i kopirati anatomsku strukturu vaše kralježnice .
  • mogućnost naginjanja stolice podiže sesiju igranja na višu razinu jer smanjuje rizik od neugodnih bolova u leđima.
  • rukonasloni - nasloni za ruke vam omogućavaju da odmorite ruke tijekom igre i smanjite napetost u ramenima, što ih čini udobnim čak i za duže vrijeme provedeno u istom položaju.
  • stabilna konstrukcija i pouzdano postolje s pet kotačića osiguravaju dobro rukovanje stolicom
  • jastuk ispod glave i u lumbalnom području povećava udobnost.
  • prozračni materijal navlake koji vas neće tjerati na znoj.
  • tihi kotačići s glatkim radom

Gaming stolice imaju mnoge prednosti u odnosu na uredske stolice i u njima ćete uživati u dugim trenucima udobnosti. Iako je cijena viša, udobnost se isplati.