Koju vrstu viseće stolice odabrati?

Razmišljate o kupnji viseće stolice, ali ne znate koju vrstu odabrati? Pročitajte naš blog i saznajte odgovor na ovo pitanje.

Svatko od nas voli ljetni odmor i opuštanje u vrtu. Vrtne ležaljke pružit će vam prostor za savršen odmor uz ugodno ljuljanje. One će upotpuniti ne samo vaš vanjski vrt ili terasu, već će i oživjeti interijer vašeg doma!

Poznajemo različite vrste visećih stolica

Želite li stvoriti mjesto za opuštanje u kojemu možete u miru čitati svoju omiljenu knjigu ili se samo tiho ljuljati u vrtu? Viseća će stolica biti odličan izbor za vas. Općenito, vrtne stolice možemo podijeliti u dvije kategorije:

• Viseća stolica sa sidrištem

• Viseća stolica na postolju

Možete koristiti viseću stolicu sa sidrišnom točkom na stropu, posebno u unutrašnjosti vašeg doma. Savršeno će se istaknuti u spavaćoj, dnevnoj ili dječjoj sobi. Za vješanje će biti potrebna jedna sidrišna točka na stropu određene prostorije. Važno je pravilno fiksirati stolicu. Stolica za ljuljanje na stalku ima prednost što se postavlja bez sidrišne točke stoga je pogodna za vrt, terasu ili bazen. Njena je montaža brza i jednostavna, a stolac se može sklopiti ili transportirati u bilo kojem trenutku.

Također možete pronaći vrtne stolice s praktičnim baldahinom. Ovaj je tip idealan izbor za bazen, jer će nadstrešnica služiti kao zaštita od sunčeve svjetlosti.

Koji materijal odabrati?

Vrlo važan kriterij pri odabiru viseće stolice je materijal od kojeg je stolica izrađena. On je taj koji odlučuje hoće li vaša stolica trajati jednu ili više ljetnih sezona. Ratan je bez sumnje najkorišteniji materijal. Njegova velika prednost je trajnost i jednostavno održavanje. Lako se oblikuje, a razni pleteni uzorci savršeno će se uklopiti u vaš vrt. Prirodni materijali uključuju drvo. Izgledom je sličan ratanu, ali je zahtjevniji za održavanje. Viseće su fotelje od plastike među povoljnijima i možete ih pronaći u raznim bojama, ali zbog svoga umjetnoga izgleda ne impresioniraju stoliko kao one prirodnoga materijala. Viseće ležaljke za zatvorene prostore sastoje se od drvenog postolja i ugodnog pamučnog materijala.

Je li bitna nosivost stolice?

Viseće fotelje na stalku imaju visokokvalitetnu čeličnu konstrukciju koja osigurava stabilnost cijele fotelje. Takve fotelje u pravilu mogu podnijeti opterećenja do 130 kg. Naravno, pravilna montaža je posebno važna kada se stolica vješa na točku sidrišta. Ako je unutarnja stolica ispravno postavljena, može podnijeti nosivost do deklariranih 120 kg.

Koja je boja trenutno u modi?

Elegantna crna boja je bez sumnje među najpopularnijim varijantama boja. Prednost crne je u tome što se lako može uskladiti s drugim vrtnim namještajem. U posljednje vrijeme u prvi plan dolazi i smeđa ili siva boja. Međutim, nemojte se bojati koristiti bijelu boju koja se lako stapa s okolinom.

Prostor je ključan

Važan kriterij pri odabiru viseće stolice uglavnom je prostor u koji želite postaviti viseću stolicu. Važno je biti svjestan faktora, posebno kada koristite viseću stolicu u zatvorenom prostoru. Prilikom ljuljanja potrebno vam je puno prostora pa stolicu smjestite tamo gdje nemate mnogo namještaja koji možete lako oštetiti. S vrtnim ležaljkama je nešto lakše, ali na maloj terasi ili vrtu viseća stolica može smetati.

Korisni pribor

Neke vrste visećih stolica imaju i praktične dodatke koji vam mogu dobro doći dok se opuštate u vrtu. Pametni džep za knjigu ili naočale izvrstan je dodatak za viseću stolicu od tkanine. Važni su i udobni i uklonjivi jastuci koji se lako peru. Praktična nadstrešnica koja vas štiti od sunca u vrućim ljetnim danima korisna je za viseće vrtne stolice.

Koje su ključne karakteristike visećih stolica?

• Savršen odmor i opuštanje

• Koristite ne samo na otvorenom, već i u zatvorenom prostoru

• Moderan dizajn u različitim bojama

• Brza i jednostavna montaža

• Dovoljna stabilnost i nosivost

Otkrijte novi oblik opuštanja!

Viseće fotelje predstavljaju moderan komad namještaja za sve koji se vole ponijeti divnom opojnošću opuštanja. Otkrijte ovaj novi oblik opuštanja i odaberite za sebe nešto iz naše široke ponude visećih ležaljki prikladnih za vanjsku i unutarnju upotrebu.